Marcus Ericsson

Marcus Ericsson är en av Sveriges kända formel 1-förare och föddes 1990 i Kumla. Han är racingförare med erfarenheter från bland annat karting, Formel BMW, Formel 3 och Formel 1. Ericsson fastnade för motorsport när han var 8 år gammal och testade att köra gokart utanför ett köpcentrum i Örebro.

Det visade sig redan i unga år att Ericsson besatt en talang utöver det vanliga. Han skördade fina framgångar både nationellt och internationellt som juniorförare inom karting. Exempelvis kunde han titulera sig både svensk och nordisk mästare i tävlingen ICA Junior år 2005. Under 2005 blev han också trea i Italian Open Masters.

Under 2009 gjorde Ericsson testdebut inom Formel 1. Han blev den förste svensken att tävla i Formel 1 på 23 år. Under 2015 års upplaga av Australiens Grand Prix i Melbourne tog Ericsson sina första poäng inom Formel 1, detta betydde att han var den första svensken att ta poäng i en Formel 1-tävling på över 26 år. Under 2015 kör Ericsson för Formel 1-stallet Saubers, som har sitt säte i Schweiz, året dessförinnan var han verksam i Formel 1-stallet Caterham från Storbritannien.

Ericsson har berättat att han sett upp till förare som Michael Schumacher, Kimi Räikkönen och Fernando Alonso och att dessa har fungerat som förebilder.