Annorlunda motorsportstävlingar

Regularity

Motorsporten Regularity är en precisionssport med fokus på tiden. Men i motsats mot många andra grenar handlar det inte om att köra så fort som möjligt. Här ska man istället köra en sträcka på en förutbestämd tid. I de fall som föraren kör för fort eller för långsamt kommer ekipaget att bestraffas med prickar som i sin tur minskar chansen att ta hem totalvinsten.

I och med att det inte är hastigheten som är det primära har väldigt många möjligheten att vara med och tävla. Det kan därmed knappast klassas som en materialsport. Sveriges mest kända tävling inom Regularity är en sidotävling i Midnattsolsrallyt.

Bilorientering

De flesta förknippar orientering med att springa i skogen och leta efter kontroller. Likheten med bilorientering finns i att man även i denna sport ska leta kontroller. Däremot håller man sig på vägar på ett eller annat sätt. Det är populärt att även placera ut kontroller på övergivna industriområden eller stora parkeringsplatser för att bjuda på blandad körning för utövarna.

Alla kan vara med och tävla i detta men för de som vill tävla på elitnivå d.v.s. SM och riksserierna krävs viss speciell utrustning till bilen för att den ska vara godkänd.