Alonsos F1 drama

Efter att  ha kraschat in i en vägg i 150 kilometer i timmen har Alonso nu äntligen fått klartecken från sina läkare att börja köra igen.

F1 bil

Fernando Alonso som tidigare vunnit F1-mästerskapen två gånger tappade i slutet av februari kontrollen över sitt fordon och körde in i en skyddsmur vid kurva tre på Circuit de Catalunya i Spanien.  Det hela skedde i en hastighet på hela 150 km/timmen och Alonso fördes på direkten till sjukhus med helikopter från testdagen. Som tur var klarade sig Fernando Alonso utan några allvarligare skador och både FIA, McLaren samt Alonsos manager kunde snabbt dela med sig av de goda nyheterna att han inte hade några skador förutom en lätt hjärnskakning men att han trots det skulle fortsätta undersökas och bevakas.

Några dagar senare kom beskedet att hans läkare rådde honom att fortsätta vila ett par veckor efter kraschen, något som ledde till att han missade Formel 1 premiären som tog plats i Australien. I samband med att McLaren-stallet gick ut med detta nämnde de även att Fernando förstod och accepterade läkarnas råd. Redan vid denna tidpunkten såg det dock ut som att han skulle kunna återvända till Malaysias GP nu i slutet av mars.

Detta bekräftades nu i veckan då det blev klart att han skulle delta i nästa tävling. Detta efter att han har genomgått ett specialanpassat träningsprogram och klarat alla medicinska tester som det internationella motorsportförbundet kastat på honom. Nu är det alltså bara att slänga på sig sin bästa F1-tröja och invänta tävlingen med Fernando Alonso.